Velgen kleuren

Velgen kleuren bij De Velgendokter

Wilt u graag uw velgen kleuren, zodat ze er weer helemaal op-en-top uitzien? Laat dan uw velgen kleuren bij De Velgendokter! De Velgendokter is een bedrijf dat al meer dan 25 jaar ervaring heeft in allerhande velg reparaties. Wij zorgen ervoor dat uw velgen na afloop weer helemaal naar wens zijn.

U kunt bij ons uw velgen kleuren op twee verschillende manieren:

Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in een heleboel andere diensten. Of het nu gaat over slechts een paar kleine scheurtjes of juist hele stukken die worden gemist, in overleg kan De Velgendokter vrijwel ieder probleem oplossen! Neem daarom contact op met De Velgendokter en vraag naar de mogelijkheden.

velgen kleuren

Velgen kleuren: poedercoaten of spuiten?

Velgen kleuren bij De Velgendokter kan op twee verschillende manieren: poedercoaten of spuiten. Beide technieken hebben zo zijn voor- en nadelen. Om u een beter beeld te geven van beide opties, staat hieronder in het kort beschreven hoe zo’n poedercoat- en spuitbehanding eruit ziet.

Duurzaam & beschermend

Uw velgen kleuren door ze te laten poedercoaten wordt tegenwoordig steeds populairder in Nederland. Wanneer u ze wil laten poedercoaten gaan wij allereerst kijken of dat het voor uw velgen van toepassing is. Wij zullen u hierbij voorzien van gratis advies. Vervolgens zullen wij – indien het advies is om de werkzaamheden uit te gaan voeren – eerst de velgen chemisch ontlakken, hierdoor zullen de oude laklaag en de grondverf los laten. Daarna worden de velgen bestraald met een glasparelkorrel of met edelcorund, dit zorgt voor een betere hechting. Dan volgt de poedercoating (dit wordt gedaan met een epoxylaag, zodat de velgen niet aangetast zullen worden door oxidatie van aluminium). Als laatste, wordt de blanke lak gepoederd. Hierdoor krijgen uw velgen een glossy of matte uitstraling én zijn ze extra beschermd.

Poedercoaten heeft vele voordelen, zoals:

 • Uw velgen zijn beter beschermd tegen corrosie en extreme weeromstandigheden.
 • Poedercoating bevat géén oplosmiddelen
 • Poedercoating is een 100% vaste stof
 • Poedercoaten is duurzaam, het heeft een lange levensduur en het overtollige poeder wordt hergebruikt. 
 • Poedercoating is gemakkelijk schoon te maken.

Glanzend, strak resultaat

Velgen kleuren door ze te laten spuiten is onder de autoliefhebbers over het algemeen meer geliefd. Dit komt met name omdat er bij poedercoating minder glans te zien is en de kleurkeuze is beperkter dan bij spuiten. Wilt u dus graag glanzende velgen met een specifieke kleur? Dan kunt u uw velgen het beste laten spuiten. Echter, het spuiten van velgen is wel duurder, het beschermt uw velgen minder en het gaat minder lang mee dan poedercoating. Het is dus belangrijk dat u vooraf goed nadenkt over uw keuze. 

Wanneer u uw velgen laat spuiten bij De Velgendokter, dan gaan we de velgen eerst ontlakken en grondig kaal maken. Hierdoor gaat de oorspronkelijke laklaag van de velgen af. Daarnaast zullen we zichtbare stoeprandschade of andere deukjes in de velgen herstellen, voordat we ze gaan spuiten. U zult verstelt staan van het uiteindelijke resultaat!

Voordelen van velgen kleuren door ze te laten spuiten zijn:

 • U heeft de keuze uit meer verschillende kleuren.
 • Spuiten geeft een hogere glansgraad dan poedercoaten.
 • Kleine beschadigingen kunnen eenvoudig worden bijgewerkt met een ‘spot repair’.
 • Het levert een prachtig, strak resultaat op. 

Ophaal- en berzorgservice

Laat u uw velgen kleuren bij De Velgendokter? Dan kunt u de velgen afgeven en na afloop weer ophalen bij onze werkplaats in Uden. Is dit geen optie voor u? Geen probleem! In dat geval zorgen wij ervoor dat de velgen bij u worden opgehaald en – indien gewenst – weer bij u worden bezorgd wanneer ze gereed zijn.

De kosten die voor het ophalen en/of bezorgen in rekening worden gebracht, bedragen 10 euro per velg per verzending.

Wilt u een prijsindicatie?

Vul het onderstaande formulier in, dan ontvangt u een offerte. 

  Logo

  Bezoek onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van een aantal leuke auto’s waarvan de velgen zijn gerepareerd, of de echte speciale reparaties.
  Of maak direct een afspraak:

  CONTACT

  Wilt u met ons in contact komen? Bel dan naar onderstaand nummer of vul het contactformulier in op de contact pagina.

  T: 0413-257366

  CONTACT OPNEMEN

  OFFERTE OPVRAGEN

  Meer dan alleen velgen kleuren

  Het team van De Velgendokter bestaat uit professionele medewerkers die ervoor zorgen dat uw velgen weer helemaal tiptop in orde zijn na afloop van de reparatie. Naast dat we gespecialiseerd zijn in het kleuren van velgen zijn er nog een heleboel andere diensten, waarvoor u bij De velgendokter terecht kunt. Hierbij kunt u denken aan:

  Wilt u meer informatie over velgen kleuren?

  Bent u geïnteresseerd en wilt u graag meer weten over velgen kleuren? Dat kan! Heeft u al gekeken bij onze veelgestelde vragen? Staat uw vraag hier niet bij? Vul dan het online contactformulier in! Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Daarnaast kun u ons bereiken door te bellen naar 0413-257366 of te mailen naar info@develgendokter.nl. Wilt u graag op de hoogte blijven van De Velgendokter? Volg ons dan op Instagram en Facebook!  

  Benieuwd wat het kost om jouw velgen bij de dokter te brengen?

  Vraag hier een prijsopgave aan

  Heb je een vraag of ben je op zoek naar een passend advies? De dokter helpt je graag!

  Waar kunnen wij je bij helpen?

  Hebben jouw velgen een bezoekje nodig aan de dokter?

  Vraag een afspraak aan bij één van onze medewerkers