Let op! Wij zijn gedurende de bouwvak gesloten. Vanaf 18 juli tot 12 augustus.

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bandenservice

Direct een prijs voor banden?

Geef de bandenmaat en de voorkeuren door aan één van onze experts.

Bandenservice

Ook voor banden ben je bij ons aan het juiste adres! Of het nu gaat om zomer of winterbanden, nieuw of gebruikt. We kunnen bijna alles direct uit voorraad leveren. We geven dan ook graag een passend advies over welke banden het beste bij jou passen.

Bel gerust voor de bandenmaat die je zoekt en maken en je krijgt direct een scherpe prijs.

Bij het leveren en monteren van nieuwe banden wordt alles bij ons standaard tot perfectie gebalanceerd. Blijkt dit niet mogelijk omdat de band niet goed genoeg is? Dan gaat deze terug naar de leverancier en komt er een vervangende band. Dit wordt mogelijk gemaakt door ons Hunter Roadforce Elite balanceer machine. Voor meer informatie zie ook Hunter Roadforce balanceren.

Nieuwe banden na herstel

Natuurlijk is het ook goed te combineren met het herstellen van velgen. Omdat de banden altijd gedemonteerd moeten worden voor velg herstel is dit meteen een mooi moment om ze te vervangen als dat nodig is. Dit scheelt weer kosten voor het de- en monteren en door onze Hunter banden apparatuur ben je er dan van verzekerd dat de velg niet beschadigd bij het monteren van de banden!

Zijn mijn banden aan vervanging toe?

Of je banden nog goed zijn hangt af van meerdere factoren. Een winterband heeft bijvoorbeeld meer profieldiepte nodig dan een zomerband. Soms hebben banden droogtescheuren of zijn ze schuin afgesleten waardoor het verstandig kan zijn om de deze te vervangen. Twijfel je of het nodig is? Vraag het dan 1 van onze experts en je krijgt een eerlijk advies.

Natuurlijk staat de veiligheid voorop maar het is zonde om banden weg te doen als ze nog een seizoen mee kunnen!

Zomer / Winter / All Season banden

We horen het tegenwoordig steeds vaker, moet ik nou een zomer en een winterset hebben voor mijn auto? Of is een set met All season banden ook voldoende?

Dit hangt compleet af van jouw situatie.
Ben je van plan om de auto niet langer dan 1 of 2 jaar te gebruiken? Dan is het waarschijnlijk niet nuttig om een 2e set velgen en banden te kopen. Wil je de auto langer gebruiken dan dat? Dan juist weer wel.

Ga je minimaal 1x per jaar op wintersport met de auto? Dan is een extra set met goede winterbanden juist weer sterk aan te raden. De eigenschappen van een volwaardige winterband zijn in omstandigheden met sneeuw toch aanzienlijk beter dan een all season.

Rijd je minder dan 15.000km per jaar? Dan zijn All-Season banden misschien wel een goede keuze. Dit betekent dat je geen 2e set velgen hoeft aan te schaffen en geen wielen/banden hoeft te wisselen.

Bij Twijfel? Vraag het één van onze experts!


Let op! van kerst t/m oud & nieuw zijn wij gesloten