Let op! Wij zijn gedurende de bouwvak gesloten. Vanaf 18 juli tot 12 augustus.

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Velgen CNC afdraaien

CNC herstellen - Wat is het?

Wij noemen het bij de velgendokter vaak CNC afdraaien, maar er worden veel verschillende termen voor gebruikt zoals, CNC herstellen, velgen afdraaien, CNC frezen, Diamond cut repair of soms wordt het zelfs verward met velgen Polijsten.

Kenmerkend aan velgen die CNC gedraaid zijn is de bekende “two-tone” look.

Hierbij is de binnenkant van de velg gepoedercoat of gespoten in een kleur en de voorzijde  van de velg (vaak de rand en de spaken) is glimmend aluminium.

Wanneer het glimmende gedeelte beschadigd is dan kan dit professioneel hersteld worden door de velg opnieuw CNC af te draaien in de draaibank. Hierbij wordt er letterlijk een laagje vanaf gehaald waardoor er een nieuwe, onbeschadigde laag tevoorschijn komt.

Uiterste precisie

Het goed afdraaien van een velg is een uiterst precies werkje. Met onze machines kan er tot op één duizendste van een millimeter nauwkeurig worden afgedraaid. Door onder andere het aanpassen van de draaisnelheid en de juist hoek, kan de velg hersteld worden zodat hij er weer fabrieksorigineel uit ziet.

Na het afdraaien zal de velg weer opnieuw worden voorzien van een laag blanke lak.
Deze wordt, net als in de fabriek aangebracht door middel van een speciale acrylaat poedercoating. Een zogenaamde “direct to metal” coating.

CNC herstellen - Wat kost het?

Het CNC herstellen van velgen is al mogelijk vanaf € 95,- per velg incl. btw.

Heb je vragen over de prijzen of andere verzoeken? Neem dan gerust contact met ons op.

Prijslijst CNC herstellen
Prijs
Alleen buitenste randje (indien mogelijk)
€ 95,-
t/m 18 inch
€ 125,-
19 inch
€ 130,-
20 inch
€ 135,-
21 inch
€ 140,-
22 inch
€ 145,-
23 inch
€ 150,-
Alle prijzen zijn inclusief btw en onder voorbehoud van meerwerk!

Eerdere projecten

Wij hebben, met volle trots, al duizenden velgen voorzien van de perfecte reparatie. Bekijk hier een aantal voorbeelden van door ons CNC herstelde velgen.

CNC herstellen -
Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met één van onze experts.

Soms is het zeker mogelijk om velgen een “two-tone” look te geven door deze CNC af te draaien. Hierbij blijft de originele lak behouden en wordt bijvoorbeeld de voorkant of de rand van de velg CNC afgedraaid. Hierbij is het wel van belang dat er een duidelijk hoogteverschil is tussen bijvoorbeeld de spaken en het binnenwerk van de velg. Twijfel je of het mogelijk is? Neem dan gerust contact met ons op voor een passend advies. 

Jazeker, door het aanpassen van de snelheid van de draaibank en de snelheid waarmee de bijtel naar buiten beweegt kunnen we het originele patroon van de velg nabootsen.

Ja, we brengen altijd een nieuwe laag blanke lak aan na het afdraaien om de velg weer te beschermen tegen bijvoorbeeld weersinvloeden.

Vaak is het nog mogelijk om de velgen weer opnieuw af te draaien, maar helaas niet altijd. Als een velg bijvoorbeeld al meerdere keren hersteld is kan het zijn dat er geen materiaal meer over is om dit nog een keer af te draaien. Dit kunnen we het beste beoordelen wanneer we de velgen in ontvangst nemen.

Als er een grote hap uit de velg is dan kan dit meestal opgelost worden door eerst materiaal op te lassen. Daarna moet waarschijnlijk wel eerst ook de kleurlak bijgespoten worden voordat de velg kan worden afgedraaid. De kosten voor het herstel worden dan natuurlijk wel wat duurder, maar geen zorgen. Als we denken dat een nieuwe velg goedkoper is, dan laten we dit weten!

We heten je graag welkom

Let op! van kerst t/m oud & nieuw zijn wij gesloten