Let op! Wij zijn gedurende de bouwvak gesloten. Van 20 juli t/m 12 augustus.

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Velgen polijsten

Velgen Polijsten

Gepolijste velgen komt bij moderne auto’s eigenlijk nooit meer voor. Tegenwoordig worden de meeste velgen CNC afgedraaid om een glimmend effect te geven.
Omdat het allebei een glimmende afwerking heeft wordt het dan ook regelmatig nog met elkaar verward.

Klik Hier voor meer informatie over het herstellen van CNC gedraaide velgen.

velgen spuiten
velgen spuiten

Het polijsten van een velg is veel handwerk en hier gaan tientallen uren in zitten om het netjes te doen. Dit gebeurt vaak bij 2 of 3-delige velgen. Het bekendste voorbeeld is een set BBS RS velgen.

Zijn jouw velgen gepolijst? Of twijfel je of dat het geval is? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Gemiddeld beoordeeld met 4,5 ster! (297 beoordelingen)

Joep Wijshoff
Joep Wijshoff
Geverifieerde klant
Lees verder
De velgen van onze Peugeot 5008 aan de velgendokter toevertrouwd om de oxidatie aan te pakken. Afgedraaid op de CNC machine en ze zien er weer top uit. Duurde iets langer dan in eerste instantie ingeschat, maar dat was voor mij geen probleem omdat ik de auto op andere velgen met winterbanden heb staan. Al met al heel tevreden!
Melissa Wind
Melissa Wind
Geverifieerde klant
Lees verder
Net mn borbets opgehaald nadat ze zijn aangepakt door de velgendokter en ik wist niet wat ik zag. Ze zijn zo ongelooflijk mooi geworden! De service is een dikke prima en ondanks dat t heel erg druk is waren ze nog snel klaar. Mij gaan jullie vaker zien jongens! Kei bedankt!
Turgay Samur
Turgay Samur
Geverifieerde klant
Lees verder
Gisteren mijn 20 inch Breyton Spirit R breedset velgen opgehaald. Ik heb ze laten poedercoaten naar hooglans zwart. Wat zijn ze mooi geworden zeg!! De Velgendokter is echt een top bedrijf! Leveren echt kwaliteit! Zeer tevreden over hun werk. Echt een aanrader! Ik kom hier zeker nog een keer terug.
Arian van Dongen
Arian van Dongen
Geverifieerde klant
Lees verder
Wij komen als autobedrijf geregeld hier om velgen te laten herstellen. En zijn uiterst tevreden over de snelheid van afhandelen en het eind resultaat.
Tim Keil
Tim Keil
Geverifieerde klant
Lees verder
Goede service, top kwaliteit tegen een eerlijke prijs. Enorm veel mogelijkheden. In januari breng ik 4 nieuwe Twingo velgen voor de restauratie. Fijne dagen en tot dan 😃👍 Aanvulling op de review, vandaag namelijk mijn 2e setje velgen gehaald voor mijn andere Twingo en meteen de banden laten om zetten. Ik ben wederom enorm tevreden over de kwaliteit em goede service. 3e setje volgt 😉
Manuel Bidinger
Manuel Bidinger
Geverifieerde klant
Lees verder
Zeer profesionele en vakkundige garage en zeer zeker een aanrader als je een probleem met je velgen hebt !!!
Bauke Van Kempen
Bauke Van Kempen
Geverifieerde klant
Lees verder
Zeer tevreden over het eind product! zeker een aanrader.
Edwin
Edwin
Geverifieerde klant
Lees verder
Mijn tekna velgen van de qashqai hadden flinke stoeprandschade,maar bij de velgendokter is het weer netjes gemaakt. Komen afspraken na en de prijs was ook netjes. TOP zeer tevreden.
M V
M V
Geverifieerde klant
Lees verder
Ik had een lastige klus. 2x flinke stoeprand schade met bijzondere exemplaren. Bestaat geen kleurcode voor. Foto's zijn van schade, origineel & VelgenDokter. Kon auto achterlaten en alles werd geregeld. Opnieuw gebalanceerd. Ik zie geen verschil. Bedankt, TOP!
Joey Pauli Vasquez
Joey Pauli Vasquez
Geverifieerde klant
Lees verder
Super Tevreden over het resultaat van mijn beschadigde velg. Hij is weer als nieuw!!! Jullie begrijpen jullie vak precies. Kom hier zeker nog wel eens terug! Nogmaals bedankt
Bakachuli
Bakachuli
Geverifieerde klant
Lees verder
Super bedrijf, vriendelijk en een top eindresultaat wat echt vakwerk vereist. En dat voor een heel nette prijs. Een aanrader voor iedereen.
Celeste Creij
Celeste Creij
Geverifieerde klant
Lees verder
Er werd netjes met de velgen omgegaan bij het innemen en de teruggaven ! Ik werd netjes gebeld over de vertraging ivm kapotte apparatuur. Mijn orginele VW velgen heb ik hier gloss zwart laten poedercoaten en ben onwijs blij met het resultaat ! Top service ( ondanks vertraging ) binnen 10 werkdagen mijn velgen terug. 10/10 !
Huub Martens
Huub Martens
Geverifieerde klant
Lees verder
e mensen bij De Velgendokter zijn vooraf erg duidelijk geweest naar mij als klant. Aan de balie werd ik bij aflevering van de auto keurig behandeld, maar toch op een relaxte manier. Het eindresultaat van de reparatie was fantastisch! En ook bij het ophalen van mijn auto was het baliecontact weer erg netjes. Kortom: helemaal goed, Velgendokter!
Ronald Endo
Ronald Endo
Geverifieerde klant
Lees verder
Vandaag alle 4 mijn velgen laten richten, omdat deze niet recht meer waren. Auto trilde bij 100 km per uur en met afremmen. Nu zijn ze weer door deze heren onder handen genomen en helemaal top nergens meer last van. Dus Velgendoktoren bedankt weer. 👍🏻👍🏻
Michael Saz
Michael Saz
Geverifieerde klant
Lees verder
De 20" velgen van mijn V90 laten opknappen. Ze waren echt in een lelijke staat. Nu zijn ze echt als nieuw en ze draaiden de banden er ook nog even voor me op en hebben de wielen netjes onder mijn auto gemonteerd. Erg tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en vriendelijk en behulpzaam personeel!
Peter van Gemert
Peter van Gemert
Geverifieerde klant
Lees verder
Top bedrijf. Kwaliteit en scherpe prijzen. Wielen laten poedercoaten. Blij mee en snel klaar.
Gerben Batstra
Gerben Batstra
Geverifieerde klant
Lees verder
Super service. Ik heb weleens vaker wielen laten restaureren, maar dit was de eerste keer bij De Velgendokter. Echt niet normaal hoe mooi ze zijn geworden! Zelfs alle letters op het velghart zijn nog haarscherp leesbaar. Echt top!!
sorbetje annie
sorbetje annie
Geverifieerde klant
Lees verder
2 velgen gebracht waarvan 1 er echt slecht uitzag.Na paar daagjes velgen weer als nieuw. Je zag geen verschil met de andere 2 velgen. top gedaan .Ook zeer vriendelijk en goeie prijzen.iedereen aan te raden hier naar toe te gaan
Johan Sanders
Johan Sanders
Geverifieerde klant
Lees verder
Superbedrijf. Goeie klantenservice en vriendelijk ontvangst. Klus perfect geklaard. Extra service inbegrepen. En dat alles onder het genot van een bakkie koffie! Klasse 👌🏼
Vorige
Volgende

Vraag een prijsopgave aan

Met ruim 30 jaar ervaring oneindig veel mogelijkheden!

Waarom CNC afdraaien in plaats van velgen polijsten?

Het goed afdraaien van een velg is een uiterst precies werkje. Met onze machines kan er tot op één duizendste van een millimeter nauwkeurig worden afgedraaid. Door onder andere het aanpassen van de draaisnelheid en de juist hoek, kan de velg hersteld worden zodat hij er weer fabrieksorigineel uit ziet. Na het afdraaien zal de velg weer opnieuw worden voorzien van een laag blanke lakDeze wordt, net als in de fabriek aangebracht door middel van een speciale acrylaat poedercoating. Een zogenaamde “direct to metal” coating.

Hoeveel kost het spuiten van velgen?

Zoals gezegd raden we vaak aan om niet voor velgen polijsten, maar voor CNC herstellen van velgen te gaan. Dit is al mogelijk vanaf € 95,- per velg incl. btw.

Prijslijst CNC herstellen
Prijs
Alleen buitenste randje (indien mogelijk)
€ 95,-
t/m 18 inch
€ 125,-
19 inch
€ 130,-
20 inch
€ 135,-
21 inch
€ 140,-
22 inch
€ 145,-
23 inch
€ 150,-
Alle prijzen zijn inclusief btw en onder voorbehoud van meerwerk!

Veelgestelde vragen over velgen polijsten/ CNC afdraaien?

Soms is het zeker mogelijk om velgen een “two-tone” look te geven door deze CNC af te draaien. Hierbij blijft de originele lak behouden en wordt bijvoorbeeld de voorkant of de rand van de velg CNC afgedraaid. Hierbij is het wel van belang dat er een duidelijk hoogteverschil is tussen bijvoorbeeld de spaken en het binnenwerk van de velg. Twijfel je of het mogelijk is? Neem dan gerust contact met ons op voor een passend advies. 

Jazeker, door het aanpassen van de snelheid van de draaibank en de snelheid waarmee de bijtel naar buiten beweegt kunnen we het originele patroon van de velg nabootsen.

Ja, we brengen altijd een nieuwe laag blanke lak aan na het afdraaien om de velg weer te beschermen tegen bijvoorbeeld weersinvloeden.

Vaak is het nog mogelijk om de velgen weer opnieuw af te draaien, maar helaas niet altijd. Als een velg bijvoorbeeld al meerdere keren hersteld is kan het zijn dat er geen materiaal meer over is om dit nog een keer af te draaien. Dit kunnen we het beste beoordelen wanneer we de velgen in ontvangst nemen.

Als er een grote hap uit de velg is dan kan dit meestal opgelost worden door eerst materiaal op te lassen. Daarna moet waarschijnlijk wel eerst ook de kleurlak bijgespoten worden voordat de velg kan worden afgedraaid. De kosten voor het herstel worden dan natuurlijk wel wat duurder, maar geen zorgen. Als we denken dat een nieuwe velg goedkoper is, dan laten we dit weten!

Hoe repareer je stoeprandschade?

STAP 1

Eerste contact

Het begint met het eerste contact. Meestal gaat dit via de e-mail of telefoon, maar langskomen mag natuurlijk ook! De deur staat voor je open. Vaak vragen we een foto te sturen van de velgen zodat we een eerste indruk krijgen van de schade en bijvoorbeeld het type velg.

STAP 2

Prijsopgave

Aan de hand van de foto’s en de wensen, maken we een prijsopgave op maat. Hierbij vinden we het belangrijk om zo duidelijk mogelijk te zijn in wat je kan verwachten.
Zo hanteren we altijd totaalprijzen voor bijvoorbeeld poedercoaten of cnc afdraaien.
Dus achteraf geen onverwachte kosten voor bijvoorbeeld het aanbrengen van blanke lak of het verwijderen van stoeprandschade. Wel zo eerlijk toch?

We vinden het ook belangrijk om je hierbij zo goed mogelijk te adviseren.
Mocht het herstellen bijvoorbeeld duurder zijn dan het vervangen van de velgen, dan zullen we dit laten weten. Dit levert misschien geen geld op, maar daar worden onze klanten wel blij van.. en wij dus ook!

STAP 3

De Velgendokter App

Eenmaal bij ons bedrijf aangekomen kijken we samen of de schade ook is wat we van te voren hadden ingeschat. Daarna wordt alles vastgelegd in ons systeem en dit wordt bij jou bevestigd via de email met een orderbevestiging.

STAP 4

OPDRACHTBONNEN

In de werkplaats worden de velgen op een kar gezet en hier komt de werkbon aan te hangen. Hier staan alle werkzaamheden op inclusief de gemaakte afspraken met de klant over levertijd, kleurkeuze etc. Zo kan er niks fout gaan tijdens het herstel en de voortgang kan netjes bijgehouden worden.  

STAP 5

LAATSTE INSPECTIE

Er wordt een laatste inspectie uitgevoerd om te kijken of we tevreden zijn met het eindresultaat. Pas als alles goedgekeurd is krijg je een bericht dat de velgen opgehaald kunnen worden.

Let op! van kerst t/m oud & nieuw zijn wij gesloten