Let op! Wij zijn gedurende de bouwvak gesloten. Van 20 juli t/m 12 augustus.

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Velgen spuiten

Hoeveel kost het spuiten van velgen?

Heeft je velg stoeprandschade en is de lak beschadigd? Het herstellen en spuiten van velgen kan een goede oplossing zijn!

Auto velgen spuiten passen we vaak alleen toe wanneer het gaat om een kleine schade van 1 of hooguit 2 velgen. Zijn er meer velgen beschadigd? Dan is poedercoaten waarschijnlijk een betere oplossing! Dit is sterker en ook nog goedkoper dan spuitwerk.

Toch geven we onze spuitcabine nog niet op, als een velg bijvoorbeeld een bijzonder kleur heeft of als er speciale belettering behouden moet blijven dan is het spuiten van een velg toch soms de beste oplossing. We kunnen dan bijvoorbeeld de kans op kleurverschil verminderen door de velg zoveel mogelijk uit te spuiten.

Het herstellen en spuiten van 1 of 2 velgen is mogelijk vanaf € 90,- per velg. 
Gebruik het contactformulier om een prijsopgave op maat aan te vragen.

Twijfel je wat de beste oplossing is voor jouw velgschade?
Neem dan contact met ons op en we komen zo snel mogelijk bij je terug met een passend advies!

Advies van de dokter nodig?

Neem contact op met één van onze experts!

Hoe spuit je je velgen zwart?

Tegenwoordig is de beste oplossing om velgen zwart te maken, niet om deze te spuiten, maar juist om ze te poedercoaten! Dit is namelijk veel duurzamer, goedkoper EN het wordt net zo mooi als spuitwerk! Vroeger was de voornaamste reden om te kiezen voor het spuiten dat het poedercoaten wat grof werd van structuur en de afwerking minder mooi was. Tegenwoordig zijn de technieken en grondstoffen voor het poedercoaten zo ver uitgedokterd dat dit niet meer te onderscheiden is van spuitwerk.

Wij bij de Velgendokter zijn gespecialiseerd in het  poedercoaten van velgen en daarbij zijn de kwaliteitseisen vele malen strengen dan bij het poedercoaten van bijvoorbeeld industriële voorwerpen. Onze complete poedercoat installatie is helemaal ingericht op het herstel van velgen. Ook de stoeprandschade verwijderd zit standaard inbegrepen tijdens dit proces! Zo sta je bij ons ook nooit voor verrassingen achteraf.

Meer lezen over velgen poedercoaten? Bekijk ook eens deze pagina.

#1

op het gebied van velgen.

150.000+

velgen in nieuwstaat gebracht.

8

gespecialiseerde medewerkers.

10.000+

kopjes koffie.

Velgen spuiten of poedercoaten?

Een veel gevoerde discussie, wat is er beter? Velgen spuiten of poedercoaten.
Het antwoord is 95% van de gevallen poedercoaten, dit is namelijk sterker en goedkoper dan spuitwerk.

Er zijn wel een aantal gevallen waarbij het spuiten een betere oplossing is:

  • Wanneer speciale belettering behouden moet blijven wat met poedercoaten verloren zal gaan
  • Wanneer het geen ‘standaard’ kleur is en erg slechts een hele kleine schade is op 1 of hooguit 2 velgen.
  • Als er bijvoorbeeld een gele of rode rand gespoten moet worden zoals bij sommige Mercedes modellen.

De discussie van spuiten vs poedercoaten is eigenlijk iets van vroeger. Toen het poedercoaten nog niet veel werd toegepast op velgen was het commentaar namelijk dat dit veel minder netjes werd en was er vaak sprake van het zogenaamde ‘sinaasappeleffect’. Dit komt omdat het poedercoaten een techniek is wat uit de industrie komt van grote stalen constructies. Hierbij zijn de kwaliteitseisen natuurlijk heel anders dan die van een velg. Zo wordt daarbij het materiaal veel grover gestraald en wordt de poedercoating veel dikker aangebracht waardoor het bobbelig wordt. De poedercoat techniek is men vanuit de industrie gaan toepassen op velgen, maar ook met dezelfde normen als het gaat om kwaliteit.

Tegenwoordig zijn er speciale poedercoat grondstoffen die puur ontwikkeld zijn voor het poedercoaten van velgen. Hierbij wordt de afwerking net zo mooi als met spuitwerk maar heb je wel de voordelen van het poedercoaten. Zie voor meer informatie ook deze pagina.

Vraag een offerte aan

We komen zo snel mogelijk bij je terug met een passende prijsopgave!

Let op! van kerst t/m oud & nieuw zijn wij gesloten