Velgen poedercoaten

Velgen poedercoaten: van aluminimum en stalen velgen!

Velgen poedercoaten doen we steeds meer bij De Velgendokter. De laatste jaren wint het poedercoaten van velgen aan populariteit in Nederland. Niet gek, aangezien de velgen er fantastisch op vooruit gaan. Daarnaast biedt het een uitstekende bescherming tegen corrosie en extreme weersomstandigheden. Wintervelgen zijn na het poedercoaten optimaal bestand tegen neerslag en de winterse kou. Velgen poedercoaten kan in vele verschillende kleuren, met of zonder blanke lak.

Niet alleen voor het poedercoaten van velgen kunt u bij De Velgendokter terecht maar ook voor andere reparaties zoals het afdraaien, polijsten, herstellen, opknappen, richten en het repareren van stoeprandschade. Voor iedere reparatie, groot of klein, kunt u bij De Velgendokter terecht.

 

Werkwijze velgen poedercoaten

De werkwijze van velgen poedercoaten wordt in een aantal stappen zorgvuldig uitgevoerd. Voor we dit doen zullen we eerst kijken of velgen poedercoaten voor uw velgen van toepassing zijn. Hierin zullen we een gratis advies geven voor we ermee gaan beginnen. Als het advies is om de werkzaamheden te gaan uitvoeren gaan we starten met de uitvoering. Dit ziet er als volgt uit:

 • Eerst zullen de velgen chemisch ontlakt moeten worden. Dit zorgt ervoor dat de oude laklaag en de grondverf los laten.
 • Er ontstaat nu een kale velg. Deze wordt bestraald met een glasparelkorrel of met edelcorund, zodat de poedercoating zich bij de volgende stap beter zal gaan hechten.
 • Nu volgt de poedercoating. Dit gebeurt met een epoxylaag die ervoor zorgt dat de velgen niet aangetast zullen worden door oxidatie van aluminimum. Zo zullen uw velgen nog jarenlang in goede staat meegaan!
 • In de laatste stap wordt de blanke lak gepoederd. Dit zorgt ervoor dat de velg een glossy of matte uitstraling krijgt. Bovendien zorgt deze laag voor extra bescherming tegen krassen, hevige weersomstandigheden en meer.

Velgen poedercoaten of spuiten?

De vraag die we weleens krijgen: en waarom dan niet velgen spuiten? Over het algemeen zijn autoliefhebbers meer te spreken over het resultaat van velgen spuiten omdat het de velg een prachtig strak resultaat oplevert. Wanneer we kijken naar de bescherming van velgen krijgt poedercoaten de voorkeur. Gespoten velgen kunnen namelijk niet goed tegen pekel en velgenreinigers, terwijl coating hier uitstekend tegen bestand is.

Velgen versturen

Bij De Velgendokter zit u dus goed. U kunt de velg zelf brengen naar onze werkplaats in Uden en vervolgens ophalen. Lukt dat niet of woont u ver weg? Dan kan u de velgen opsturen via DHL. Zorg ervoor dat uw velgen gedemonteerd en verpakt zijn wanneer u een afspraak maakt. Meer informatie over het versturen van banden vindt u in de FAQ. Na de reparatie kunt u de velg weer netjes ophalen.

Een prijsindicatie ontvangen?

  Logo

  Bezoek onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van een aantal leuke auto’s waarvan de velgen zijn gerepareerd, of de echte speciale reparaties.
  Of maak direct een afspraak:

  CONTACT

  Wilt u met ons in contact komen? Bel dan naar onderstaand nummer of vul het contactformulier in op de contact pagina.

  T: 0413-257366

  CONTACT OPNEMEN

  OFFERTE OPVRAGEN

  Kosten velgen poedercoaten

  Het is altijd jammer als uw mooie velgen zijn beschadigd door bijvoorbeeld een stoeprand. De schade die uw velg heeft is prima door ons te herstellen. De kosten voor velgen poedercoaten zijn afhankelijk van het soort velg. Gemiddeld zijn de kosten voor het poedercoaten van uw velgen veruit lager dan het aanschaffen van nieuwe velgen. Er wordt altijd vooraf kenbaar gemaakt wat het u gaat kosten. Wij willen namelijk niet dat u voor onverwachte kosten moet betalen. Voor een prijsopgave voor velgen poedercoaten kunt u direct contact met ons opnemen.

   

  Overige diensten

  Ook voor andere reparaties aan uw velg kunt u bij De Velgendokter terecht.

  • Het kan weleens voorkomen dat de velg niet op uw wagen past. Wanneer het naafgat te klein is gaan we dit uitdraaien. Als het naafgat te groot is zal er een ruimte ontstaan tussen de velg en de naaf. Wij passen de velg aan door een centreerring erin te monteren. Op deze manier kan de velg toch nog passend gemaakt worden voor uw auto.
  • De Velgendokter beschikt over hightech apparatuur zodat ook uw CNC gedraaide velgen op de juiste manier hersteld kunnen worden. Op deze manier kunnen uw velgen hersteld worden met een fabrieks origineel resultaat.

  Poedercoaten - Hoe werkt het?

  Poedercoaten is een van de populairste manieren om velgen te herstellen. De meeste velgen van bekende merken worden ook op deze manier geproduceerd. Het proces van velgen herstellen met poedercoaten heeft 9 stappen:

        
  1. Velgen controleren op rondheid

  2. Ontlakken

  3. Stralen

  4. Stoeprandschade verwijderen

  5. Velgen ontgassen

  6. Poedercoaten primer

  7. Poedercoaten kleur

  8. Poedercoaten blanke lak

  9. Kwaliteitscontrole

  Het poedercoaten is niet alleen goedkoper dan spuitwerk,
  maar ook duurzamer. Dit wordt op hoge temperatuur “gebakken” op de velg en is daardoor beter bestand tegen extreme weersomstandigheden, pekel of velgenreiniger.

  Prijslijst poedercoaten (standaard)
  Prijs
  t/m 18 inch
  € 95,-
  19 inch
  € 100,-
  20 inch
  € 105,-
  21 inch
  € 110,-
  22 inch
  € 115,-
  23 inch
  € 120,-
  Alle prijzen zijn inclusief btw en onder voorbehoud van meerwerk!

  Poedercoaten - Wat kost het?

  Het poedercoaten van velgen is al mogelijk vanaf € 95,- per velg incl. btw.

  Meerwerk zoals het lassen of richten van velgen op aanvraag*
  Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld naafdoppen mee te spuiten in dezelfde kleur.

  In de afbeelding hiernaast zie je de prijzen per inchmaat.

  Poedercoaten - Uit welke kleuren kan ik kiezen?

  We hebben voor het standaard poedercoaten 6 kleuren om uit te kiezen.
  Alle kleuren zijn mogelijk met een mat of hoogglans blanke lak.

  Naast de standaard kleuren hebben we ook de optie om een kleur op maat te poedercoaten. Zie hiervoor Rimco Poedercoaten.

  Goud (mat)

  Zilver (mat)

  Gunmetal (mat)

  Wit (hoogglans)

  Zwart (hoogglans)

  Antraciet Metallic (hoogglans)

  Zwart (mat)

  Antraciet Metallic (mat)

  Goud (hoogglans)

  Gunmetal (hoogglans)

  Poedercoaten - Waarom velgen poedercoaten?

  Er zijn veel redenen te bedenken waarom het poedercoaten dé manier is om velgen te herstellen. Door de manier waarop poedercoaten plaatsvind zijn er veel minder kansen op fouten dan bij traditioneel spuitwerk. De dekking is erg goed verdeeld vanwege de elektrostatische werking van het poeder. De poeder komt ook op lastig te bereiken plaatsen zoals bij de boutgaten of tussen de spaken. Met spuitwerk is dit erg lastig om de lak netjes te verdelen op deze plekken. Ook moet traditioneel lakwerk veel langer uitharden/drogen waardoor het aan het begin nog erg fragiel is.

  Daarnaast is poedercoaten ook nog eens beter voor het milieu. Er wordt veel minder grondstof gebruikt bij coating dan dat er laklagen nodig zijn bij spuitwerk. De coating gaat veel langer mee dan gespoten lak en de grondstoffen bevatten geen oplosmiddelen wat bij spuitlak wel het geval is. Er komen dus helemaal geen vluchtige stoffen vrij! Wel zo fijn voor het milieu en beter voor onze medewerkers! Daar zijn we tenslotte zuinig op 😉

  Bij poedercoaten is er ook nauwelijks sprake van afval en wordt tot wel 95% van alle grondstof daadwerkelijk gebruikt. Bij het spuiten van velgen blijft er vaak lak over wat op den duur onbruikbaar is en dus moet worden weggegooid, erg zonde natuurlijk!

  Vraag een offerte aan

  We komen zo snel mogelijk bij je terug met een passende prijsopgave!

  Benieuwd wat het kost om jouw velgen bij de dokter te brengen?

  Vraag hier een prijsopgave aan

  Heb je een vraag of ben je op zoek naar een passend advies? De dokter helpt je graag!

  Waar kunnen wij je bij helpen?

  Hebben jouw velgen een bezoekje nodig aan de dokter?

  Vraag een afspraak aan bij één van onze medewerkers