Let op! Wij zijn gedurende de bouwvak gesloten. Van 20 juli t/m 12 augustus.

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Velgen lassen

Lassen - Is dat veilig?

Het lassen van een velg doen we alleen als het nog veilig is om daarna nog met de velg te rijden.
Als bijvoorbeeld een spaak gescheurd is dan is dit direct afkeur, de veiligheid staat altijd voorop.
In de meeste gevallen gaat het om kleine scheurtjes aan de binnenkant van de velgrand, dit kan prima gelast worden zonder gevolgen. Wel bestaat er altijd de kans dat de velg in de toekomst weer scheurt en daarom kunnen wij er geen garantie op geven.

Is het nog wel de moeite waard om een velg te lassen? Meestal adviseren we om het een eerste keer te laten herstellen, omdat een nieuwe velg toch al snel 300 euro of meer kost. Er zijn honderden gevallen waarbij een gelaste velg nog jarenlang mee kan gaan. Scheurt een velg vervolgens een tweede of derde keer? Dan is het misschien toch beter om de velg te vervangen.
Twijfel je om de velg nog te laten lassen? Neem gerust contact op met onze experts voor een passend advies.


Lassen - Prijs

Het lassen van een scheur of het oplassen van extra materiaal bij velg herstel kost in de meeste gevallen € 45,- incl. btw.

Benieuwd wat het lassen van jouw velg kost? Vraag hiervoor een prijsopgave aan.

Het lassen van een scheur kan op gewacht worden, maak hiervoor van te voren een afspraak.
De werkzaamheden duren dan ongeveer 1,5 uur.

Maak direct een afspraak

Met ruim 30 jaar ervaring oneindig veel mogelijkheden!

Lassen - Garantie

Op het lassen van een scheur in een velg kunnen we helaas geen garantie geven.
Dit doen we niet omdat we geen vertrouwen hebben in ons laswerk, maar dit heeft alles te maken met de sterkte van de velg. Na reparatie is een gelaste scheur ongeveer net zo sterk als origineel. Er zijn honderden voorbeelden waarbij een door ons gelaste velg jarenlang mee gaat, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn.
Als een velg in originele staat kan scheuren dan kan dit na het lassen natuurlijk weer gebeuren.
Daarnaast hebben velgen ook een bepaald draagvermogen. Als de velgen onder een te zware auto zitten of als er bijvoorbeeld Runflat banden gemonteerd zijn dan verhoogt dit de kans op nieuwe scheuren in de toekomst.

Dit zeggen onze klanten

Joep Wijshoff
Joep Wijshoff
Geverifieerde klant
Lees verder
De velgen van onze Peugeot 5008 aan de velgendokter toevertrouwd om de oxidatie aan te pakken. Afgedraaid op de CNC machine en ze zien er weer top uit. Duurde iets langer dan in eerste instantie ingeschat, maar dat was voor mij geen probleem omdat ik de auto op andere velgen met winterbanden heb staan. Al met al heel tevreden!
Melissa Wind
Melissa Wind
Geverifieerde klant
Lees verder
Net mn borbets opgehaald nadat ze zijn aangepakt door de velgendokter en ik wist niet wat ik zag. Ze zijn zo ongelooflijk mooi geworden! De service is een dikke prima en ondanks dat t heel erg druk is waren ze nog snel klaar. Mij gaan jullie vaker zien jongens! Kei bedankt!
Turgay Samur
Turgay Samur
Geverifieerde klant
Lees verder
Gisteren mijn 20 inch Breyton Spirit R breedset velgen opgehaald. Ik heb ze laten poedercoaten naar hooglans zwart. Wat zijn ze mooi geworden zeg!! De Velgendokter is echt een top bedrijf! Leveren echt kwaliteit! Zeer tevreden over hun werk. Echt een aanrader! Ik kom hier zeker nog een keer terug.
Arian van Dongen
Arian van Dongen
Geverifieerde klant
Lees verder
Wij komen als autobedrijf geregeld hier om velgen te laten herstellen. En zijn uiterst tevreden over de snelheid van afhandelen en het eind resultaat.
Tim Keil
Tim Keil
Geverifieerde klant
Lees verder
Goede service, top kwaliteit tegen een eerlijke prijs. Enorm veel mogelijkheden. In januari breng ik 4 nieuwe Twingo velgen voor de restauratie. Fijne dagen en tot dan 😃👍 Aanvulling op de review, vandaag namelijk mijn 2e setje velgen gehaald voor mijn andere Twingo en meteen de banden laten om zetten. Ik ben wederom enorm tevreden over de kwaliteit em goede service. 3e setje volgt 😉
Manuel Bidinger
Manuel Bidinger
Geverifieerde klant
Lees verder
Zeer profesionele en vakkundige garage en zeer zeker een aanrader als je een probleem met je velgen hebt !!!
Bauke Van Kempen
Bauke Van Kempen
Geverifieerde klant
Lees verder
Zeer tevreden over het eind product! zeker een aanrader.
Edwin
Edwin
Geverifieerde klant
Lees verder
Mijn tekna velgen van de qashqai hadden flinke stoeprandschade,maar bij de velgendokter is het weer netjes gemaakt. Komen afspraken na en de prijs was ook netjes. TOP zeer tevreden.
M V
M V
Geverifieerde klant
Lees verder
Ik had een lastige klus. 2x flinke stoeprand schade met bijzondere exemplaren. Bestaat geen kleurcode voor. Foto's zijn van schade, origineel & VelgenDokter. Kon auto achterlaten en alles werd geregeld. Opnieuw gebalanceerd. Ik zie geen verschil. Bedankt, TOP!
Joey Pauli Vasquez
Joey Pauli Vasquez
Geverifieerde klant
Lees verder
Super Tevreden over het resultaat van mijn beschadigde velg. Hij is weer als nieuw!!! Jullie begrijpen jullie vak precies. Kom hier zeker nog wel eens terug! Nogmaals bedankt
Bakachuli
Bakachuli
Geverifieerde klant
Lees verder
Super bedrijf, vriendelijk en een top eindresultaat wat echt vakwerk vereist. En dat voor een heel nette prijs. Een aanrader voor iedereen.
Celeste Creij
Celeste Creij
Geverifieerde klant
Lees verder
Er werd netjes met de velgen omgegaan bij het innemen en de teruggaven ! Ik werd netjes gebeld over de vertraging ivm kapotte apparatuur. Mijn orginele VW velgen heb ik hier gloss zwart laten poedercoaten en ben onwijs blij met het resultaat ! Top service ( ondanks vertraging ) binnen 10 werkdagen mijn velgen terug. 10/10 !
Huub Martens
Huub Martens
Geverifieerde klant
Lees verder
e mensen bij De Velgendokter zijn vooraf erg duidelijk geweest naar mij als klant. Aan de balie werd ik bij aflevering van de auto keurig behandeld, maar toch op een relaxte manier. Het eindresultaat van de reparatie was fantastisch! En ook bij het ophalen van mijn auto was het baliecontact weer erg netjes. Kortom: helemaal goed, Velgendokter!
Ronald Endo
Ronald Endo
Geverifieerde klant
Lees verder
Vandaag alle 4 mijn velgen laten richten, omdat deze niet recht meer waren. Auto trilde bij 100 km per uur en met afremmen. Nu zijn ze weer door deze heren onder handen genomen en helemaal top nergens meer last van. Dus Velgendoktoren bedankt weer. 👍🏻👍🏻
Michael Saz
Michael Saz
Geverifieerde klant
Lees verder
De 20" velgen van mijn V90 laten opknappen. Ze waren echt in een lelijke staat. Nu zijn ze echt als nieuw en ze draaiden de banden er ook nog even voor me op en hebben de wielen netjes onder mijn auto gemonteerd. Erg tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en vriendelijk en behulpzaam personeel!
Peter van Gemert
Peter van Gemert
Geverifieerde klant
Lees verder
Top bedrijf. Kwaliteit en scherpe prijzen. Wielen laten poedercoaten. Blij mee en snel klaar.
Gerben Batstra
Gerben Batstra
Geverifieerde klant
Lees verder
Super service. Ik heb weleens vaker wielen laten restaureren, maar dit was de eerste keer bij De Velgendokter. Echt niet normaal hoe mooi ze zijn geworden! Zelfs alle letters op het velghart zijn nog haarscherp leesbaar. Echt top!!
sorbetje annie
sorbetje annie
Geverifieerde klant
Lees verder
2 velgen gebracht waarvan 1 er echt slecht uitzag.Na paar daagjes velgen weer als nieuw. Je zag geen verschil met de andere 2 velgen. top gedaan .Ook zeer vriendelijk en goeie prijzen.iedereen aan te raden hier naar toe te gaan
Johan Sanders
Johan Sanders
Geverifieerde klant
Lees verder
Superbedrijf. Goeie klantenservice en vriendelijk ontvangst. Klus perfect geklaard. Extra service inbegrepen. En dat alles onder het genot van een bakkie koffie! Klasse 👌🏼
Vorige
Volgende

Wat kost een velg lassen?

De kosten voor velgen is afhankelijk van de schade. Meestal komen de kosten op €45,- inclusief btw uit. Hierbij moeten we eerst bekijken of dat er alleen een scheur gelast moet worden, of dat er ook extra materiaal bij de velg opgelast moet worden. Weten wat de kosten voor jou zijn? Maak dan een afspraak van tevoren. En wij lassen jouw velg terwijl jij wacht. Meestal is dat in anderhalf uur klaar.

Wat kost het om velgen te laten repareren?

De algemene kosten om jouw velgen weer op te lappen is afhankelijk van het soort reparatie dat wij moeten uitvoeren. De goedkoopste reparatie is alleen stoeprandschade. Meer informatie over de verschillende type velgenreparaties kan je vinden bij de prijzen. Hier krijg je een beeld van de kosten voor particuliere en zakelijke klanten. Je kan ook altijd contact opnemen voor een prijsopgave op maat.

Kan je aluminium velgen repareren?

Aluminum velgen kan je op meerdere manieren repareren. Dit is vaak goedkoper dan direct nieuwe aluminium velgen te kopen. Daarom ben je bij De Velgendokter vaak ook voordeliger uit met het velgenreparatie. Zo pimp je de auto direct weer op naar een modern en sportief uiterlijk en onderscheid je jezelf op de weg tussen alle andere auto’s.

Is een gelaste velg veilig?

Zeker. Wij beschikken namelijk over de beste apparatuur om iedere velg tot een geweldig resultaat te brengen. Dit geldt niet alleen voor velgen lassen, maar ook voor velgen spuitenrichtenpoedercoaten en polijsten. Daardoor weet je dat je velgen altijd in veilige handen zijn bij De Velgendokter.

We heten je graag welkom

Let op! van kerst t/m oud & nieuw zijn wij gesloten