velgen richten

Kromme of gedeukte velgen richten

Bent u ergens overheen gereden en blijft uw auto trillen? Uw velg is dan krom of gedeukt. Dit is meestal goed te repareren door het richten van uw velg. Het is belangrijk dat u niet te lang door blijft rijden met kromme velgen. Hierbij kan onder andere de band beschadigd raken. U kunt de velg dan ook het beste zo snel mogelijk laten richten.

De Velgendokter beschikt over een speciale richtmachine, waarmee alle soorten lichtmetalen velgen (aluminium velgen en magnesium velgen) tot en met 22 inch gericht kunnen worden. Wij hebben jarenlange expertise in het richten van velgen. Uw velgen zijn bij ons dan ook in goede handen.

Het richten van een velg duurt ongeveer 1 uur per velg. Na afspraak kan hier op worden gewacht. Wanneer een velg aan de zichtzijde gedeukt is moet dit gerepareerd worden. We maken een exacte prijsopgave en plannen de werkzaamheden in. U kunt hierbij niet wachten op de reparatie.

 

Kosten velgen richten

Voor het richten van een velg komt de prijs in 99% van de gevallen uit op € 50,00 per velg. Voor Velgen die aan de zichtzijde gedeukt zijn wordt na controle een exacte prijsopgave gemaakt. Graag een persoonlijke prijsopgave? Neem contact met ons op. Prijzen zijn per stuk en incl. BTW tenzij anders vermeld

 • Band (de)monteren + balanceren standaard: € 13,00 per velg.
 • Band (de)monteren + balanceren runflat of groter dan 21 inch: € 17,50 per velg.
 • Velgen richten die aan de zichtzijde gedeukt zijn: Prijs in overleg

 

Voorbeelden van velgen richten

Een aantal voorbeelden van opnieuw richten van velgen vindt u hieronder:

Afhalen en bezorgen

U kunt de velg naar de werkplaats brengen en na de reparatie kunt u de velg zelf ophalen in Uden. Lukt dat niet of woont u ver weg? Dan kan u de velgen opsturen via DPD. Zorg ervoor dat uw velgen gedemonteerd en verpakt zijn wanneer u een afspraak maakt. Meer informatie over het versturen van banden vindt u in de FAQ. De reparatie van een velg duurt gemiddeld een week.    

Wilt u een prijsindicatie?

Vraag dan hieronder een offerte aan. 

  CONTACT

  Wilt u met ons in contact komen? Bel dan naar onderstaand nummer of vul het contactformulier in op de contact pagina.

  T: 0413-257366

  CONTACT OPNEMEN

  OFFERTE OPVRAGEN

  HEEFT U VRAGEN?

  Wilt u weten hoe u velgen kunt aanleveren? Bekijk onze veelgestelde vragen pagina.

  VEELGESTELDE VRAGEN

  Overige diensten

  Heeft u op een andere manier schade aan uw velg? De Velgendokter biedt u verschillende manieren om dit op te lossen:

  • Wanneer uw velg stoeprandschade of andere beschadigingen heeft opgelopen kunt u dit het beste verhelpen door onze velgen reparatie. Met de juiste apparatuur wordt er gezorgd dat uw velg nog jarenlang meegaat. Velgschade is hierdoor zo opgelost!
  • Een gescheurde velg is op te lossen door de velg bij ons te laten lassen. Met onze ervaring wordt uw velg netjes hersteld.
  • Een CNC gedraaide velg wordt op een andere manier hersteld dan een gewone velg. Gelukkig beschikken wij over de nieuwste hightech apparatuur zodat uw CNC velg weer zo goed als nieuw eruit komt te zien!
  • Het kan voorkomen dat een velg niet past. Ook dit valt door ons te herstellen. Door de naafgat diameter of de ET waarde aan te passen wordt de velg passend gemaakt. Zo vinden wij voor iedere velg een oplossing!
  • Wilt u uw velg laten opknappen omdat u bijvoorbeeld stoeprandschade aan uw velg hebt? U kunt de velg dan door ons laten polijsten of als alternatief de velg laten spuiten. Er zijn daarnaast ook andere mogelijkheden om uw velg weer mooi te maken.