uw lichtmetalen velgen repareren?

Uw lichtmetalen velgen repareren?

Wanneer u net een stoeprand raakt en u ziet vervolgens een lelijke beschadiging aan uw velg is dat natuurlijk erg jammer. Dit is dan ook vaak de meest voorkomende oorzaak van velgschade aan uw lichtmetalen velgen. De laatste tijd doen wij dan ook steeds meer lichtmetalen velgen repareren. Wij vinden dat een mooie auto, ook over mooie wielen moet beschikken. Gelukkig kunnen wij met onze jarenlange expertise in het repareren van velgen ook uw velgen weer laten stralen.

Iedere dag komen er weer nieuwe velgen binnen die wij mogen herstellen van verschillende schades die het heeft opgelopen tijdens het rijden. Door de gevarieerde schades aan velgen hebben wij ons de laatste 25 jaar gespecialiseerd in het verhelpen van alle soorten schades aan de velg. Zo kunt u ook bij ons terecht voor: velgen polijsten, velgen poedercoaten, velgen richten en velgen spuiten. Lichtmetalen velgen repareren doet u bij de Velgendokter!

 

Werkwijze lichtmetalen velgen repareren

Wanneer wij lichtmetalen velgen repareren zal dit volgens een vaste werkwijze uitgevoerd worden. We beginnen namelijk eerst met het inspecteren van de schade. Wanneer alleen krasjes te zien zijn is dit een stuk makkelijker te verhelpen dan dat er ook nog deuken of scheuren in de velg zitten. Dit zal een stuk langer duren om te kunnen herstellen. Wanneer u een stoeprand heeft geraakt, resulteert dit vaak niet in deuken of scheuren. Wanneer er scheuren of deuken in de velg zitten raden wij altijd aan om dit direct te verhelpen. Anders brengt u de verkeersveiligheid in gevaar.

Afhankelijk van de ernst van de schade zullen we de velg zorgvuldig gaan herstellen. Bij eenvoudige velgschade is dit binnen no-time geregeld en dit zal prijstechnisch ook een stuk voordeliger zijn dan de gehele velg herstellen. Bij ernstige schade aan de velg moeten we de volledige velg demonteren en herstellen. Indien nodig, zullen we ook de band verwijderen. Vervolgens gaan we de velg reinigen om te zorgen dat de velg schoon en vetvrij is. In de laatste stap gaan we de velg slijpen, plamuren en schuren tot de schade geëgaliseerd is.

Afhalen en bezorgen

Wanneer u voor lichtmetalen velgen repareren kiest dan heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze ophaal & bezorgservice. Dit houdt in dat de velgen bij u thuis worden opgehaald en deze na de reparatie weer bij u thuis worden gebracht. De velgen zullen worden vervoerd via DPD. Wanneer u gebruik wilt maken van onze service kunt u onderstaand formulier invullen.

 

Direct een ophaalafspraak maken?

  CONTACT

  Wilt u met ons in contact komen? Bel dan naar onderstaand nummer of vul het contactformulier in op de contact pagina.

  T: 0413-257366

  CONTACT OPNEMEN

  OFFERTE OPVRAGEN

  HEEFT U VRAGEN?

  Wilt u weten hoe u velgen kunt aanleveren? Bekijk onze veelgestelde vragen pagina.

  VEELGESTELDE VRAGEN

  Kosten lichtmetalen velgen repareren

  De kosten voor lichtmetalen velgen repareren varieert per velg. Dit komt omdat er eerst gekeken moet worden wat de schade is en welke werkzaamheden er verricht moeten worden om de lichtmetalen velg te kunnen herstellen. Door ons vooraf een foto te sturen met de schade kunnen we op basis daarvan een prijs geven. Zo weet u altijd vooraf wat de kosten zullen zijn en komt u niet voor verassingen te staan. Via onze contact pagina kunt u een foto toevoegen en uw gegevens achterlaten. Wij zullen dan z.s.m. contact met u opnemen.

   

  Overige diensten

  De Velgendokter heeft jarenlange ervaring in lichtmetalen velgen repareren. Met onze kennis en deskundigheid weet u zeker dat uw velgen bij ons in goede handen zijn. Ook voor het verhelpen van andere schades aan de velg kunnen we makkelijk verhelpen:

  • Wij zijn erg fan van velgen spuiten. Dit biedt extra vele mogelijkheden wat betreft kleur en het zorgt voor een betere glans aan de velg. Veel van onze klanten zijn erg te spreken over het resultaat van velgen spuiten omdat het een pracht strak resultaat oplevert.
  • Tegenover velgen spuiten staat velgen poedercoaten. Deze techniek wint de laatste jaren aan populariteit in Nederland. Velgen poedercoaten biedt extra bescherming tegen uw velg, de coating gaat langer mee en het is veelal goedkoper. Het nadeel ten opzichte van velgen spuiten is dat er bij de velg minder glans te zien is en dat de kleurkeuze beperkt is.
  • Het kan weleens voorkomen dat een velg niet op uw auto past. Wij kunnen dit makkelijk verhelpen door de ET waarde, of naafgat diameter aan te passen. Op deze manier wordt uw velg passend gemaakt en is het probleem opgelost.