Velg onderhoud tips

Nadat uw velgen hersteld zijn wilt u uiteraard dat ze zo lang mogelijk mooi blijven! Hier vindt u een aantal tips om uw velgen goed te onderhouden.

1. Was de velgen regelmatig

De velgen blijven langer goed wanneer u deze regelmatig wast. Met name remstof kan in de lak bijten wanneer dit lang op de velg zit. Ook het blootstellen aan de zon maakt dit alleen maar erger.
Was de velgen dan ook regelmatig! Het liefst met de hand, maar u kunt bij de wasstraat ook kiezen voor een programma met velgenreiniging. U hoeft natuurlijk niet elke twee dagen uw auto uitgebreid te wassen. Alleen het wekelijks afspuiten met een hogedrukreiniger kan al erg zinvol zijn als alternatief!

Tip! Controleer of uw velgen na de wasstraat goed schoon zijn geworden. Als u namelijk kiest voor een programma met velgenreiniging, mag u bij de meeste wasstraten kosteloos nog een keer door de wasstraat als ze niet goed schoon zijn geworden.

2. Gebruik het liefst GEEN velgenreiniger!


Velgenreiniger kan erg chemische en agressieve vloeistoffen bevatten die de lak van de velg aantasten. Als u de velgen regelmatig wast dan is het gebruik van velgenreiniger ook niet nodig.
Als u de velgen een lange tijd niet gewassen heeft en daardoor resten van remstof niet weg krijgt, kunt u hiervoor velgenreiniger gebruiken om dit te verwijderen. Let wel op dat u dit niet langer dan 30 seconden op de velg laat zitten en doe dit altijd in de schaduw!

3. Grote schoonmaak bij de wielenwissel.

Veel mensen hebben bij hun auto een set zomer- en winterwielen. Het wisselen van de wielen is een goed moment om de velgen een grote schoonmaak te geven. Dit is niet alleen makkelijker schoonmaken, maar zorgt er ook voor dat de velgen schoon opgeslagen worden. Mocht u All Season banden hebben en daardoor niet wisselen, is het nog steeds raadzaam om twee keer per jaar de velgen te demonteren en grondig te reinigen.

Tip! Wist u dat u bij de Velgendokter ook uw velgen kan laten opslaan? We kunnen hierbij uiteraard ook meteen uw velgen reinigen en de wielenwissel verzorgen.

4. Vermijd strooizout

Strooizout is natuurlijk erg fijn voor de veiligheid op de weg tijdens gladde omstandigheden, maar helemaal niet fijn voor uw auto! Ligt er strooizout op de weg? Zorg er dan voor dat uw auto en uw velgen vaker worden gewassen dan normaal. Zelfs alleen het afspuiten met een hogedrukreiniger kan een groot verschil maken in het behoud van uw velgen.  

Overige diensten

Heeft u op een andere manier schade aan uw velg? De Velgendokter biedt u verschillende manieren om dit op te lossen:

  • Wanneer uw velg stoeprandschade of andere beschadigingen heeft opgelopen kunt u dit het beste verhelpen door onze velgen reparatie. Met de juiste apparatuur wordt er gezorgd dat uw velg nog jarenlang meegaat. Velgschade is hierdoor zo opgelost!
  • Een gescheurde velg is op te lossen door de velg bij ons te laten lassen. Met onze ervaring wordt uw velg netjes hersteld.
  • Een CNC gedraaide velg wordt op een andere manier hersteld dan een gewone velg. Gelukkig beschikken wij over de nieuwste hightech apparatuur zodat uw CNC velg weer zo goed als nieuw eruit komt te zien!
  • Het kan voorkomen dat een velg niet past. Ook dit valt door ons te herstellen. Door de naafgat diameter of de ET waarde aan te passen wordt de velg passend gemaakt. Zo vinden wij voor iedere velg een oplossing!
  • Wilt u uw velg laten opknappen omdat u bijvoorbeeld stoeprandschade aan uw velg hebt? U kunt de velg dan door ons laten poedercoaten of spuiten. Er zijn daarnaast ook andere mogelijkheden om uw velgen weer mooi te maken.
Velgenspecialist

CONTACT

Wilt u met ons in contact komen? Bel dan naar onderstaand nummer of vul het contactformulier in op de contact pagina.

T: 0413-257366

CONTACT OPNEMEN

OFFERTE OPVRAGEN

HEEFT U VRAGEN?

Wilt u weten hoe u velgen kunt aanleveren? Bekijk onze veelgestelde vragen pagina.

VEELGESTELDE VRAGEN