Let op! Wij zijn gedurende de bouwvak gesloten. Van 20 juli t/m 12 augustus.

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onderhoud velgen

Bedankt voor de opdracht!

We hopen dat je net zo blij bent met het eindresultaat als wij.

Nu je velgen hersteld zijn, wil je natuurlijk dat ze zo lang mogelijk mooi blijven!
Hier vind je een aantal tips om je velgen goed te onderhouden.

1. Was de velgen regelmatig

De velgen blijven langer goed wanneer je deze goed schoon houdt. Met name remstof kan in de lak bijten wanneer dit lang op de velg zit. Ook het blootstellen aan de zon maakt dit alleen maar erger.
Was de velgen dan ook regelmatig! Het liefst met de hand, maar je kunt bij de wasstraat ook kiezen voor een programma met velgenreiniging. Je hoeft natuurlijk niet elke twee dagen je auto uitgebreid te wassen. Alleen het wekelijks afspuiten met een hogedruk reiniger kan al erg zinvol zijn als alternatief!

Tip! Controleer of je velgen na de wasstraat goed schoon zijn geworden. Als je namelijk kiest voor een programma met velgenreiniging, mag je bij de meeste wasstraten kosteloos nog een keer door de wasstraat als ze niet goed schoon zijn geworden.

2. Gebruik het liefst GEEN velgenreiniger!

Velgenreiniger kan erg chemische en agressieve vloeistoffen bevatten die de lak van de velg aantasten. Als je de velgen regelmatig wast dan is het gebruik van velgenreiniger ook niet nodig.
Als je de velgen een lange tijd niet gewassen hebt en daardoor resten van remstof niet weg krijgt, kan je hiervoor velgenreiniger gebruiken om dit te verwijderen. Let wel op dat je dit niet langer dan 30 seconden op de velg laat zitten en doe dit altijd in de schaduw!

3. Grote schoonmaak bij de wielenwissel.

Veel mensen hebben bij hun auto een set zomer- en winterwielen. Het wisselen van de wielen is een goed moment om de velgen een grote schoonmaak te geven. Dit is niet alleen makkelijker schoonmaken, maar zorgt er ook voor dat de velgen schoon opgeslagen worden. Mocht je All Season banden hebben en daardoor niet wisselen met een andere set velgen, is het nog steeds raadzaam om twee keer per jaar de velgen te demonteren en grondig te reinigen.

Tip! Wist je dat je bij de Velgendokter ook je velgen kan laten opslaan? We kunnen hierbij natuurlijk ook meteen de velgen reinigen en de wielenwissel verzorgen.

velgen spuiten

4. Vermijd strooizout

Strooizout is natuurlijk erg fijn voor de veiligheid op de weg tijdens gladde omstandigheden, maar helemaal niet fijn voor je auto! Ligt er strooizout op de weg? Zorg er dan voor dat je auto en de velgen vaker worden gewassen dan normaal. Zelfs alleen het afspuiten met een hogedruk reiniger kan een groot verschil maken in het behoud van de velgen.  

Let op! van kerst t/m oud & nieuw zijn wij gesloten