Let op! Wij zijn gedurende de bouwvak gesloten. Van 20 juli t/m 12 augustus.

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Velgen zwart spuiten

Toe aan iets nieuws?

Heb je een nieuwe auto gekocht, maar zou je liever de velgen zwart laten spuiten? Of ben je gewoon toe aan een nieuwe look voor je auto? Wij kunnen je hierbij helpen! Als je het aan ons vraagt, maken de velgen de auto!
Stuur ons een foto van je velgen en vermeld daarbij wat je wensen zijn en we komen zo snel mogelijk bij je terug met een passende prijsopgave!

velgen herstellen

Vraag een offerte aan

We komen zo snel mogelijk bij je terug met een passende prijsopgave!

Velgen zwart spuiten

Tegenwoordig is de beste oplossing om velgen zwart te maken, niet om deze te spuiten, maar juist om ze te poedercoaten! Dit is namelijk veel duurzamer, goedkoper EN het wordt net zo mooi als spuitwerk! Vroeger was de voornaamste reden om te kiezen voor het spuiten dat het poedercoaten wat grof werd van structuur en de afwerking minder mooi was. Tegenwoordig zijn de technieken en grondstoffen voor het poedercoaten zo ver uitgedokterd dat dit niet meer te onderscheiden is van spuitwerk.

Specialiteit velgen spuiten

Wij bij de Velgendokter zijn gespecialiseerd in het poedercoaten van velgen en daarbij zijn de kwaliteitseisen vele malen strengen dan bij het poedercoaten van bijvoorbeeld industriële voorwerpen. Onze complete poedercoat installatie is helemaal ingericht op het herstel van velgen. Ook het verwijderen van stoeprandschade zit standaard inbegrepen bij dit proces! Zo sta je bij ons ook nooit voor verrassingen achteraf. Alleen als er gelast moet worden kunnen er kosten bij komen.

Meer lezen over velgen poedercoaten? Bekijk ook eens deze pagina.

Hoe gaan wij te werk

STAP 1

Eerste contact

Het begint met het eerste contact. Meestal gaat dit via de e-mail of telefoon, maar langskomen mag natuurlijk ook! De deur staat voor je open. Vaak vragen we een foto te sturen van de velgen zodat we een eerste indruk krijgen van de schade en bijvoorbeeld het type velg.

STAP 2

Prijsopgave

Aan de hand van de foto’s en de wensen, maken we een prijsopgave op maat. Hierbij vinden we het belangrijk om zo duidelijk mogelijk te zijn in wat je kan verwachten.
Zo hanteren we altijd totaalprijzen voor bijvoorbeeld poedercoaten of cnc afdraaien.
Dus achteraf geen onverwachte kosten voor bijvoorbeeld het aanbrengen van blanke lak of het verwijderen van stoeprandschade. Wel zo eerlijk toch?

We vinden het ook belangrijk om je hierbij zo goed mogelijk te adviseren.
Mocht het herstellen bijvoorbeeld duurder zijn dan het vervangen van de velgen, dan zullen we dit laten weten. Dit levert misschien geen geld op, maar daar worden onze klanten wel blij van.. en wij dus ook!

STAP 3

De Velgendokter App

Eenmaal bij ons bedrijf aangekomen kijken we samen of de schade ook is wat we van te voren hadden ingeschat. Daarna wordt alles vastgelegd in ons systeem en dit wordt bij jou bevestigd via de email met een orderbevestiging.

STAP 4

Opdrachtbronnen

In de werkplaats worden de velgen op een kar gezet en hier komt de werkbon aan te hangen. Hier staan alle werkzaamheden op inclusief de gemaakte afspraken met de klant over levertijd, kleurkeuze etc. Zo kan er niks fout gaan tijdens het herstel en de voortgang kan netjes bijgehouden worden.  

STAP 5

Laatste inspectie

Er wordt een laatste inspectie uitgevoerd om te kijken of we tevreden zijn met het eindresultaat. Pas als alles goedgekeurd is krijg je een bericht dat de velgen opgehaald kunnen worden.

Waarom velgen poedercoaten?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom het poedercoaten dé manier is om velgen te herstellen. Door de manier waarop poedercoaten plaatsvind zijn er veel minder kansen op fouten dan bij traditioneel spuitwerk. De dekking is erg goed verdeeld vanwege de elektrostatische werking van het poeder. De poeder komt ook op lastig te bereiken plaatsen zoals bij de boutgaten of tussen de spaken. Met spuitwerk is dit erg lastig om de lak netjes te verdelen op deze plekken. Ook moet traditioneel lakwerk veel langer uitharden/drogen waardoor het aan het begin nog erg fragiel is.

Daarnaast is poedercoaten ook nog eens beter voor het milieu. Er wordt veel minder grondstof gebruikt bij coating dan dat er laklagen nodig zijn bij spuitwerk. De coating gaat veel langer mee dan gespoten lak en de grondstoffen bevatten geen oplosmiddelen wat bij spuitlak wel het geval is. Er komen dus helemaal geen vluchtige stoffen vrij! Wel zo fijn voor het milieu en beter voor onze medewerkers! Daar zijn we tenslotte zuinig op 😉

Bij poedercoaten is er ook nauwelijks sprake van afval en wordt tot wel 95% van alle grondstof daadwerkelijk gebruikt. Bij het spuiten van velgen blijft er vaak lak over wat op den duur onbruikbaar is en dus moet worden weggegooid, erg zonde natuurlijk!

We heten je graag welkom

Let op! van kerst t/m oud & nieuw zijn wij gesloten