Velgen schade herstellen

Van oude velgen naar nieuwe velgen

Als u op deze pagina bent gekomen is dat hoogstwaarschijnlijk voor velgen schade herstellen. En schade aan de velgen is snel opgelopen, zo weten wij als geen ander. Eventjes met uw gedachte bij een overheerlijke burger terwijl u met het slijm langs de mondhoeken de McDrive nét iets te enthousiast inrijdt. Of natuurlijk omdat u zich haastte en als Max Verstappen door de bocht bent gevlogen. In al deze gevallen is een ouderwets stoeprandje binnen een split second meegepakt.

Natuurlijk is dit even flink balen, maar geen paniek! De Velgendokter heeft altijd het juiste recept om uw velgen schade te herstellen. Binnen ons vakgebied beschikken wij over de juiste expertise om moeilijke reparaties uit te voeren. De juiste vaardigheden én apparatuur zorgen ervoor dat de velgen binnen een mum van tijd weer in topconditie zijn. Klaar om weer met volle trots rond te rijden in uw bolide. Jarenlang plezier gegarandeerd!

de juiste werkwijze

De velgen van uw bolide kunnen gemakkelijk schade oplopen. En daarom zit het gevaar ook in een klein hoekje om op deze pagina velgen schade herstellen langs te komen. Bij het minste of geringste kunnen de (gevoelige) velgen al schade oplopen waar u natuurlijk niet op zit te wachten. Een klein stuurfoutje, nét dat ene momentje van afleiding tijdens het sturen of natuurlijk gewoon domme pech.

Afhankelijk van het type schade bepalen wij de juiste manier om uw velgen weer helemaal op te lappen. De schade varieert van kleine krasjes tot flinke deuken. Als u een échte pechvogel bent kunnen zelfs flinke scheuren tot stand komen. Ongeacht de ernst van de schade zijn wij ervan overtuigd dat wij het juiste medicijn hebben voor uw velgen.

 

Velgen poedercoaten

De afgelopen jaren wint velgen poedercoaten enorm aan populariteit. En dat is volgens ons ook niet meer dan logisch. Zo gaan de velgen er fantastisch op vooruit. Poedercoaten biedt namelijk een (nagenoeg) perfecte bescherming tegen corrosie en extreme weersomstandigheden. Hierdoor zijn uw velgen in de toekomst beschermd tegen neerslag en winterse koud. Kortom perfect voor de vaak barre weersomstandigheden in ons kleine kikkerlandje.

Velgen schade herstellen door poedercoaten begint met het chemisch ontlakken van de velgen. De oude laklaag wordt volledig verwijderd en de grondverf wordt losgelaten. Hierna bestralen wij de kale velg met glasparelkorrel of edelkorrel. Dit zorgt ervoor dat de poedercoating bij de volgende stap beter aan de velg vast hecht. Het poedercoaten zelf kan hierna beginnen. De epoxylaag zorgt ervoor dat de velgen niet aangetast worden door de oxidatie van het aluminium. Verzorg vervolgens de ‘finishing touch’ met een blanke lak naar keuze.

 

Poedercoaten of spuiten?

Moet u nou voor poedercoaten of spuiten gaan bij velgen schade herstellen? Deze vraag krijgen wij vaak voorgeschoteld. En om hier een zo eerlijk en duidelijk antwoord op te geven moeten wij toegeven dat échte autoliefhebbers vaak de voorkeur geven aan velgen spuiten. De velg heeft hierna namelijk een enorm strak eindresultaat. Maar, als u naar de bescherming voor de velgen kijkt dan geniet poedercoaten onze voorkeur. Zo kunnen gespoten velgen slechter tegen pekel en velgenreinigers. Poedercoating kan juist weer uitstekend tegen deze omstandigheden.

Afhalen en bezorgen

Is uw velg beschadigd? Het is mogelijk om uw beschadigde velg zelf naar de werkplaats te brengen en na de reparatie kunt u de velg zelf ophalen in Uden. Lukt dat niet of woont u ver weg? Dan kan u de velgen opsturen via DPD. Zorg ervoor dat uw velgen gedemonteerd en verpakt zijn wanneer u een afspraak maakt. Meer informatie over het versturen van banden vindt u in de FAQ. Doorgaans duurt velgen schade herstellen één weekje.

  Het kan soms even duren voordat het formulier verzonden wordt

  Logo

  Bezoek onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van een aantal leuke auto’s waarvan de velgen zijn gerepareerd, of de echte speciale reparaties.
  Of maak direct een afspraak:

  CONTACT

  Wilt u met ons in contact komen? Bel dan naar onderstaand nummer of vul het contactformulier in op de contact pagina.

  T: 0413-257366

  CONTACT OPNEMEN

  OFFERTE OPVRAGEN

  Kosten velgen herstellen

  De kosten van velgen schade herstellen hangt als eerste af van het type velg. Daarnaast is het soort schade natuurlijk ook van invloed op de kosten. Over het algemeen kunnen wij met zekerheid stellen dat het repareren van velgen goedkoper is dan nieuwe velgen kopen. Is dit niet het geval? Ook dan zeggen wij dit tegen u. Vooraf geven wij u een prijsopgave op maat zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Zowel particulier als zakelijk kan eenvoudig een prijsopgave opvragen. Neem contact op.

   

  Overige diensten

  Natuurlijk zijn wij gespecialiseerd in velgen schade herstellen. Maar, dat is het niet het enige waar u bij ons op de spreekwoordelijke deur kunt kloppen. Ieder kwaaltje verdient een eigen behandeling die volledig op maat is. En daarom hebben wij hieronder onze diensten die mogelijk geschikt zijn op een rijtje gezet. Aan de slag!

  Benieuwd wat het kost om jouw velgen bij de dokter te brengen?

  Vraag hier een prijsopgave aan

  Heb je een vraag of ben je op zoek naar een passend advies? De dokter helpt je graag!

  Waar kunnen wij je bij helpen?

  Hebben jouw velgen een bezoekje nodig aan de dokter?

  Vraag een afspraak aan bij één van onze medewerkers